ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКТА “СА ПАШЊАКА ДО НАУЧЕЊАКА”

Тим за међупредметне компетениције и  предузетништво, реализовао је пројекат под називом “Са пашњака до научењака”. Пројекат је планиран и реализован у периоду од 1.9.2021. до 8.9. 2021. У реализацији пројекта су учествовали ученици и учитељи од 1. до 4. разреда као и ученици од 5. до 8.разреда и наставници предметне наставе: Весна Милинковић, Јелена Јанков, Наталија  Ласица и Зорица Жигић. Циљ пројекта је био да се ученици упознају са детаљима из живота и делом Михајла Пупина, великана, чије име наша школа носи. Продукти рада су постављени у холу школе и уједно су изложба ликовних и литерарних радова ученика, поводом прославе Дана школе,који се прославља  9.10. 2021. године. Међупредметна повезаност и сарадња разредне и предметне наставе улепшала је просторије школе и дала допринос да обележавање рођендана великог научника, Михајла Пупина, буде свечан чин достојан великана. (12.10.2021.)


Честитка Покрајинског секретараријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице, поводом дана школе. (11.10.2021.)

Предавање "Безбедност у саобраћају"

У понедељак, 11.10.2021. одржано предавање за ученике од 1. до 4.разреда на тему ,, Безбедност у саобраћају" у организацији ПУ Нови Сад. (11.10.2021.)


Обележили смо дан школе

У холу школе  изложени су ученички радови  на тему ,,Наш Михајло Пупин”.  Обележавању дана школе су присуствовали Дина Вучинић, члан Градског већа за образовање и Радован Ковачевић, начелник Градске управе за образовање. (08.10.2021.)


Приредба поводом обележавања дана школе

Ове године су наши ученици и запослени обележили дан школе пригодним приредбама.(08.10.2021.)


Хуманитарна акција Играчка за непознатог друга

У Дечјој недељи, ученици првог до четвртог разреда су сакупљали играчке за продужени боравак наше школе. Вишак играчака школа ће поклонити школи “Милан Петровић” у Новом Саду. (08.10.2021.)


Пријем првака у Дечји савез

Поводом Дечје недеље, ученици трећег разреда су у сарадњи са својим учитељицама, учили ученике првог разреда да вежу пертле. Поред забаве и лепог дружења, наши прваци су успешно савладали технику везивања пертли. Након тога одржаноје такмичење у везивању пертли. На овај начин обележен је пријем правака у Дечји савез. (08.10.2021.)


Ликовни конкурс ,,Моја учитељица”

У оквиру Дечје недеље , Дечји савез наше школе је организовао ликовни конкурс за ученике првог разреда, на тему  ,, Моја учитељица “. Пристигао је велики број ликовних радова, а најуспешнији су изложени  у  холу  наше  школе. (07.10.2021.)


"Михајло Пупин" нашим очима

Наставница Наташа Михајлов је са ученицима 7-2 разреда: Невена Дошен, Ања Кораћ, Сташа Куваља, Лука Стојановић, Никола Лалић, Данило Ждеро правила колач са вишњама, поводом дана школе.(01.10.2021.)


Радови наших ученика поводом дана школе


Обележавање Европске недеље мобилности и Светског дана без аутомобила


Светски дан без аутомобила у Новом Саду започео је, 22.септембра 2021. вожњом бицикала од Трга слободе до новосадског Штранда, где је неколико стотина бициклиста по киши возило симболичну вожњу која се организује сваке године на овај дан. У вожњи је учествовао и градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, који је ученицима основних и средњих школа, који су се највише истакли у учењу,  владању и постигнутим резултатима, уручио бицикле на поклон. Међу награђеним ученицима била је у Сара Мрђен, ученица прошлогодишњег  8-4  ОШ Михајло Пупин из Ветерника. (24.09.2021.)


Термини индивидуалних разговора у шк. години 2021/22

Распоред писмених вежби ,кoнтрoлних задатака ,тестирања и других провера знања у 2021/22.шк.години-5.-8.разред (1. полугодиште)

Распоред писмених вежби, кoнтрoлних задатака, тестирања и других провера знања у 2021/22.шк.години-2.-4.разред

 


Упутства за:

одржавање  првог часа у овој школској години, интонирање државне химне и

читање обраћања министра


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, на састанку одржаном 26.08.2021. године, а у складу са одлукама и закључцима Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid - 19 и стручним упутствима за организацију образовно-васпитног рада у основној и средњој школи за школску 2021/2022. годину, донео одлуку према којој настава у ОШ "Михајло Пупин" Нови Сад започиње првим моделом организације образовно-васпитног рада. (28.08.2021.)СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА

ПРИЈЕМ ПРВАКА  ће бити 31. 08. 2021. године у 18 часова у школском дворишту. На видном месту на огради школе, према ђачком улазу, ће бити постављени спискови ученика са симболима одељења. Потребно је да нађете име свог дете на списку и видите који симбол се ту налази. На ђачком улазу у двориште ће бити учитељице којима треба да се јавиите како би деца добила беџ и била одведена у своју групу ученика.
Када се окупе сви ђаци учитељице ће одвести децу у учионице где ће бити око 20 минута. Децу преузимате у школском дворишту

.Обавезно је да деца и родитељи носе маске.(26.08.2021.)      


Календар рада у школској години 2021/22.


 

               ШЕСТИ  ПРОЈЕКАТ  УЧЕНИКА  ДРУГОГ  РАЗРЕДА: „КИШОМЕР  И  ОЛУЈЕ“


Ученици другог разреда у току месеца  маја  завршили  су  и  свој  шести  пројекат.
Циљ  пројекта био  је оспособљавање ученика за моделовање направе, кишомера, која је корисна за истраживање, анализирање и проучавање кишних падавина као и креирање водича за безбедно понашање за време олује.
-У току 6 недеља  ученици су се упознали са настанком олује путем  ПП презентације,
-Истраживали су помоћу  Интернета о  могућностима заштите од олује,
-Креирали су водич за  безбедно понашање  за време  олује,
-Уз помоћ родитеља направили су кишомер и у току месеца априла ,свакодневно пратили количину падавина.
-Анализирали количину падавина.
Водич  и дијаграми за праћење су изложени у учионици. (29.05.2021.)


Информације о дуалним образовним профилима и бенефитима који они са собом носе.  (21.05.2021.)


Списак уџбеника за школску годину 2021/2022.


Резултати окружног такмичења из физике за ученике основних школа, одржаног 24.04.2021. у ОШ "Михајло Пупин" у Ветернику.


Пети пројекат ученика другог разреда шк.2020/2021.год. „Разгледница  мога  краја“

У  току  месеца  марта  2021.  ученици  другог разреда  радили  су и успешно завршили пројекат о нашем Ветернику .Циљ је  био оспособљавање  ученика да  истражују,да  упознају  знаменитости, празнике, природу, значајне  личности свог  насеља  са  околином. (13.04.2021.)


Обавштење за родитеље ученика осмих разреда

Све информације везане ѕа завршни испит за школску 2020/2021. годину и пријемни испит и упису у средње школе за школску 2021/2022. можете пронаћи на следећој адреси https://mojasrednjaskola.gov.rs


Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у ОШ. (16.03.2021.)


Четврти  пројекат  ученика  другог  разреда школске  2020/21. године „Куцнуо  је  час“

Ученици II-1,II-2,II-3  и II-4 су  уз помоћ својих учитељица и родитеља у јануару  и  фебруару вредно  радили и  успешно завршили свој четврти пројекат. Циљ  пројекта је  био оспособљавање  ученика да истражују о мерењу времена и о часовницима,те да стечена знања примене у изради  асоцијативних часовника,плаката. (07.03.2021.)


Обележавање Светог Саве

Наша школа је ове године у измењеним условима, обележила школску славу Светог Саву, пригодном приредбом коју су припремили ученици нижих разреда.(27.01.2020.)


Трећи  пројекат  ученика  другог  разреда  „Eколошки базар“

Ученици II-1,II-2,II-3  и II-4су  уз помоћ својих учитељица и родитеља у децембру успешно завршили свој трећи пројекат.Циљ пројект је био оспособљавање ученика да  кроз истраживачке задатке открију  на који  начин могу  преобликовати  већ  коришћене  предмете  за базар ,  развијање  хуманости  и солидарности  кроз  помоћ  онима  којима  је она  неопходна,као и стицање основних знања о предузетништву.  Због тренутне ситуације базар није организован,али су ученици урадили радове са задатком да их сачувају док се  не створе услови за продајну изложбу.(23.12.2020.)


ВОЗИ, КОТРЉАЈ, АЛИ СЕ И ЧУВАЈ

Видео презентација пројекта ВОЗИ, КОТРЉАЈ, АЛИ СЕ И ЧУВАЈ реализованог током септембра и октобра у оквиру пројектне наставе у III-1 одељењу ОШ "Михајло Пупин". У питању је први пореду пројекат у школској 2020/21. години. (26.11.2020.)


Други пројекат ученика другог разреда шк .2020/21.год.  „Замислићу - саградићу“

Циљ пројекта је био оспособљавање ученика да истражују како су изгледале грађевине у њиховом месту некад, да их упореде са грађевинама данас, да осмисле како би изгледале у будућности и да то представе ликовним радом. Изложба грађевина је постављена у холу школе. (05.11.2020.)


Активности  Дечјег савеза

У првој половини октобра, ученици наше школе су на разне начине обележили Дечју недељу. Једна од активности је била ликовна изложба радова ученика првог разреда под називом ,, Моја учитељица“. На слици су неки од радова ученика   I1    који су се одазвали овом конкурсу и обрадовали своју учитељицу вештином свог ликовног изражавања.
Друга активност којом су ученици наше школе обележили Дечју надељу је пријем првака у  Дечји савез. Ученици трећег разреда су са својим учитељицама , пригодним честиткама које су урадили на часу ликовне културе , пожелели првацима добродошлицу у школу и Дечји савез.(22.10.2020.)   


  Обележавање дана школе

Поводом Дана школе, наши ученици су направили велики број радова, литерарних састава и плаката са темом о животу и раду Михајла Пупина. Издвајамо ову презентацију, као један од примера њиховог ангажмана.(14.10.2020.)


Први пројекат ученика  другог разреда школске 2020/2021. gодине- „Јединствена  колекција  личних грбова“

Циљ пројекта  је био  оспособљавање ученика да уз истраживање и креативност дизајнирају грб базиран на породичном и личном идентитету.Ученици II1,II2,II3 и II4   су уз помоћ својих учитељица и родитеља нацртали своје личне грбове. (13.10.2020.)


Посета покрајинског секретара за спорт и омладину

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез обишао је 08.10.2020 нашу школу , где је у фискултурној сали урађена комплатна санација подних облога. (09.10.2020)


Обавештење за родитеље


Обавештење о пријему првака

Због специфичне ситуације пријем првака неће бити организован као претходних година. Обавештавамо Вас да ће пријем првака бити организован 31.08.2020. године по групама. О тачном времену доласка у школу родитељи ће бити обавештени од стране школе,учитеља телефонским путем. (29.08.2020.)


Обавештење о упису првака у ОШ и заказивање тестирања


Ревијално такмичење из математике

Информација о ревијалном такмичењу ученика основних школа из математике (>>>)


Упис првака 2020/2021.

Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније. Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од среде, 1. априла 2020. године бити у могућности да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа.

За сада само исказујете интересовање за упис у основну школу, о заказивању термина за упис и тестирању ћете бити накнадно информисани. Пратите сајт наше школе.

УПУТСТВО ЗА ИСКАЗИВАЊЕ ИНТЕРЕСОВАЊА ЗА УПИС ПРВАКА У ОСНОВНУ ШКОЛУ

Подршка родитељима при исказивању интересовања за упис првака у основну школу обављаће се сваки радни дан од 9 до 12 часова.
Секретар школе: Бабић Биљана
Телефон: 021 823 123
Мејл адреса: osmihajlopupin@mts.rs


Измена школског календара

Обавештење о поступцима за спречавање ширења Корона вируса

Информације и распоред одржавања наставе

Остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину за ученике основних и средњих школа


БРАВО НАШЕ РУКОМЕТАШИЦЕ

Дана 22.11.2019. у Каћу, одржано је општинско првенство седмих и осмих разреда у рукомету. Наше девојке су заједно са наставницом Светланом Швоњом исписале школску историју, освојивши 1. место. Рад, труд и зној, допринели су врло убедљивим победама.
1. утакмица - 10:6
2. утакмица - 12:2
3. утакмица - 10:5 (финале против Каћа)
С обзиром да се ове године одржавају школске Олимпијске игре, девојке су довољно амбициозне да уз подршку школе размишљају о пласману на Олимпијаду. Широки осмеси су били на нашим шанпионкама: Врховац Милици (капитен), Мандић Доротеи, Огар Марији, Раич Теодори, Скенџић Маји, Стојковић Милани, Драгичевић Нини, Вукашиновић Анамарији, Делић Наташи и Игњатов Исидори.


Новогодишња  приредба за деда  мраза

У одељењу  I-1, 20.12.2019.год. организована је свечана приредба за Нову годину и дочек  Деда Мраза.Након пригодног програма уз присуство родитеља ученика и осталих чланова породице посетио нас је и Деда Мраз. Деда Мраз је ученицима поделио поклон пакетиће. Деца су била веома изненађена и одушевљена .Активност је организована уз помоћ родитеља ученика. (30.12.2019.)


Презентација  пројектне  наставе   родитељима

Дана, 16.12.2019. у  одељењу  I-1 презентован  је  час  Пројектне  наставе  родитељима. Тема је била "Чаролија празника". Циљ пројекта је био неговање и поштовање своје традиције и традиције других народа и усавршавање комуникацијских вештина. Четири тима представила су празнике: Нову годину, Божић, Славу и Васкрс. Присуствовали су сви родитељи,али и остали чланови породице. Након презентације ученици и сви присутни почашћени су неким продуктима  наставе као што су :кољиво, чесница и колачи. Продукти  наставе били су и плакати, као и новогодишњи  украси. (19.12.2019.)


Зимске чаролије 2019.

Наша школа ће и ове године 24.12.2019. . традиционално организовати за своје али и за ученике осталих околних школа низ тематских радионица и активности. Све активности су бесплатне и спроводиће их наставнице и наставници ОШ "Михајло Пупин". План и сатнице радионица можете овде погледати .(19.12.2019.)


Припреме за новогодишњи вашар

Припреме за предстојећи Новогодишњи вашар (петак 20.12.2019. од 16.00 до 17.00) су у финалној фази. То показују и фотографије ученика 1-4, 3-2, 3-3 и 3-4. Да би украси били сјајни и успешни, допринели су и родитељи ученика: Милица Недић и Даниела Костриченко (1-4); Рајков Биљана, Оливера Пасторначки Мандић и Борислава Репић ( 3-3) и Марина Радишић (3-4), а ученици 3-2 су са својом учитељицом Бојаном правили мирисне новогодишње колаче. (19.12.2019.)


Култура, и свакодневни живот људи из праисторије

Приказ пројектне наставе, из историје (интеграција са ликовном и музицком културом, и техником и технологијом) у одељењима петог разреда у новембру месецу, на тему: "Култура , и свакодневни живот људи из праисторије". (15.12.2019.)


Tаленти 2019

Покрајинска влада је 11.12.2019. уручила похвале и награде за талентоване ученике и њихове менторе. Александар Кежић сада већ бивши ученик наше школе, који је у школској 2018/ 2019. години освојио ПРВО место на Републичком такмичењу из ХЕМИЈЕ. (наставник ментор:Наташа Михајлов) (15.12.2019.)


Мењајмо се заједно са природом

Погледајте презентацију пројекта "Мењајмо се заједно са природом", реализованог у одељењу 2-1. (09.12.2019)


Акција пошумљавања Новог Сада

У Лиманском парку у Новом Саду је 30.11.2019. одржана акција озелевања површина под називом ""За зеленији Нови Сад", на којој су учествовали ученици осмог разреда наше школе у пратњи наставнице биологије Вере Ковач. (09.12.2019.)


Успех нашег ученика у кампањи ''Учим+Знам=Вредим''

Удружење за промоцију друштвене одговорности је реализовало пројекат ''Учим+знам=вредим'', са циљем популаризације младих талената путем билборд и медијске кампање. Пројекат је укључио ученике основних и средњих школа који су остварили највеће успехе на међународним и републичким такмичењима у области науке и уметности, у школској 2018/2019. години. Школа је пријавила нашег сада већ бившег ученика Александра Кежића, који је изабран за билборд кампању и чија слика се налази на билборду у близини ГРАС-а. Успех са такмичења захваљујући коме је Александар заслужио ову почаст је прво емсто на републичком такмичењу из хемије и треће место на окружном такмичењу из биологије. (09.12.2019.)


Посета будућих првака

У петак,6.12.2019. реализована је спортска радионица „ Обрни, окрени на игру покрени „ ,ученика 4.разреда и учитеља  са будућим ђацима првацима.Кроз различит полигон предшколци су уз помоћ својих другара из четвртог разреда  показали своју спретност и  вештину.Учествовале су две предшколске групе из Предшколске установе "Златокоса" са својим васпитачима и сви ученици 4. разреда. Ово је само једна у низу активности која се планира са предшколцима  у током школске 2019/2020.године. Следеће дружење је заказано за почетак фебруара. (07.12.2019.)


Припреме за новогодишњи вашар

Ученици 3/4 су организовали радионицу у оквиру припрема за Новогодишњи вашар на коме ће своје радове изложити и продавати ученици нижих разреда наше школе. У изради новогодишњих украса и поклона помагале су им и маме ученика ( Софија Јевтић, Славица Божић и Слађана Гашић). Припреме се настављају у овом и осталим одељењима...
Новогодишњи вашар ће се одржати 20. 12. 2019. са почетком у 16.00. (05.12.2019.)


Мирослав Антић и Војводина

Ученици осмог разреда су својим другарима из другог, трећег и четвртог разреда приредили представу на тему Мирослав Антић и Војводина. Представа је изведена током новембра месеца а приредиле су је наставнице српског језика Зорица Жигић и Невенка Ивић у сарадњи са ученицима 8-ог разреда. (30.11.2019.)


Мењамо се заједно са природом

У оквиру Пројектне наставе, у одељењу II -3, у октобру и новембру, реализован је пројекат "Мењамо се заједно са природом". (25.11.2019.)


„Сунчана   јесен  живота“

Ученици  првог  разреда  су и ове школске  године обележили манифестацију „Сунчана јесен живота“.Направили су пригодне поклоне за своје баке и деке.


Пројектна настава из Руског језика

Руска јела и пића

У Санкт Петербургу


Трећи пројекат ученика првог разреда

Ученици  првог  разреда  успешно су завршили  трећи пројекат.Назив пројекта  је“Кад год можеш  рециклирај“.Циљ је био да се деца упознају са значајем очувања животне средине. Стицање знања о значају рециклаже за обнављање природе, штедњу енергије и смањење  отпада који се ствара у домаћинству.Продукти  рада су изложени у холу школе.(06.11,.2019.)


Други пројекат ученика првог разреда у школској 2019/2020.години

Наш  други пројекат био је „Бонтон у школи“. Циљ пројекта је развијањем одговорности у прихватању и примени правила понашања. Подстицање  интеракције, развијање вештина сарадње и кооперативности приликом  израде  постера о Правилима понашања, као и  креативност ученика. (26.10.2019.)


Презентација првог пројекта "Безбедни од куће до школе" реализованог у одељењу II-3

У оквиру пројектне наставе ученици II-3 су у септембру реализовали први пројекат под називом Безбедно одкуће до школе. Циљ пројекта је био да деца кроз игру и вештине упознају јавни саобраћај у својој средини и науче како да се културно и безбедно понашају у њему. Направили смо видео презентацију нашег рада. Уживајте! (26.10.2019.)


Презентација првог пројекта "Безбедни од куће до школе" реализованог у одељењу II-1


Обележавање дана школе

У петак 18.10.2019. обележен је дан школе. За наставнике и ученике је приређена пригодна приредба. (19.10.2019.)


Светски дан чистих руку

Ученици другог разреда наше школе, заједно са својим учитељицама и Саветовалиштем за младе Града Новог Сада, понедељак 15.10.2019. посветили су едукацији на тему Зашто и како треба да перемо руке?, поводом обележавања Светског дана чистих руку. Ако и ви желите да знате одговор на ово питање,  као и да научите основна правила хигијене руку, само воља вам је потребна да погледате презентацију Дечјег савеза. (17.10.2019.)


Први пројекат ученика првог разреда у шк.2019/2020.години

Ученици I-1,I-2,I-3 и I-4 су  са својим учитељицама,у септембру урадили свој први пројекат.Назив пројекта је „Слагалица“,а циљ је био међусобно упознавање ученика.(11.10.2019.)


План контролних и писмених за школску годину 2019/20.

Термини за пријем родитеља на индивидуалне разговоре за школску 2019/2020. годину

Летопис за шк. годину 2018/19.


ПРИЈЕМ ПРВАКА

У петак, 30.8.2019. године, у сали за физичко у ОШ „Михајло Пупин“, одржана је приредба поводом свечаног пријема ђака-првака. Учитељице првог разреда су заједно са својим бившим ђацима, ученицима петог разреда, припремиле приредбу. Директор школе, Теодора Митић, поздравила је будуће прваке и њихове родитеље и пожелела им срећан почетак школовања. Након пригодног програма учитељице су са својим ученицима отишле у своја одељења: I-1 Биљана Вуковић, I-2  Биљана Шкорић,   I-3 Биљана Бодирожа и I-4 Нада Ушћумлић . Учитељице су поделиле деци обавештење о почетку и трајању наставе прве наставне недеље . (31.08.2019.)


Календар рада за школску годину 2019/20.

Ритам рада за школску годину 2019/20.


Почетак наставе у школској години 2019/20.

Настава почиње у понедељак 2. септембра 2019., по следећем распореду:
-непарна смена-од 7:30 (1.,3.,5. и 7. разреди);
-парна смена-од 13:30. (2.,4.,6. и 8. разреди);

Свим ученицима желимо срећан почетак нове школске године и пуно успеха у стицању нових знања и вештина. (29.08.2019.)


 

АРХИВА ВЕСТИ ПО ШКОЛСКИМ ГОДИНАМА: