СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА

У среду, 31.8.2015. године, са почетком у 18 часова, у сали за физичко васпитање ОШ Михајло Пупин, одржана је приредба поводом свечаног пријема ђака-првака. Учитељице првог разреда су заједно са својим бившим ђацима, ученицима петог разреда, припремиле приредбу. На приредби је учествовао оркестар ученика III-5 одељења, под руководством учитеља Србе Јанкова.

Директор школе Теодора Митић поздравила је будуће прваке и њихове родитеље и пожелела им срећан почетак школовања. Након пригодног програма учитељице су са својим ученицима отишле у своја одељења:

I-1 Славојка Милошевић
I-2 Маја Биберџић
I-3 Даница Коцевска
I-4 Љиљана Чакаревић

Учитељице су обавестиле родитеље о почетку и трајању наставе првог наставног дана и о одржавању првог родитељског састанка. (31.08.2016.)


Почетак наставе у школској години 2016/17.

Настава почиње у четвртак 1.септембра 2016., по следећем распореду:
-непарна смена-од 7:30 (1.,3.,5. и 7. разреди);
-парна смена-од 13:30. (2.,4.,6. и 8. разреди);

Свим ученицима желимо срећан почетак нове школске године и пуно успеха у стицању нових знања и вештина. (30.08.2016.)


ПОСЕТА УЧЕНИКА III/5  ДРУШТВУ ,,РАСПУСТИЛИШТЕ”- ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ШКОЛУ

Пред сам почетак школске године, 23.августа 2016.год, ученици III/5 су посетили Друштво РАСПУСТИЛШТЕ , које је организовало низ активности под слоганом ,,ЗАГРЕВАЊЕ ЗА ШКОЛУ”,у пратњи учитеља Србе Јанков.  Ученици су активно учествовали у многим радионицама: Дисциплина кичме, Радионица за тело и глас. Такође су посетили Природњачки музеј. (25.08.2016.)


Завршнa приредбa Дечјег савеза

Завршна приредба Дечијег савеза одржана је у понедељак 13.6.2016. у свечаној сали са почетком у 17 часова. Приредба је вођена према следећем синопсису: Оркестар "Диван је кићени Срем", pлесне групе ученица II-3 , oркестар "Јечам жела косовка девојка", плесна група "Super woman", ученице 6. разреда (VI-3, VI-4), оркестар "Хајде Като", плесна група "Mister policeman" (ученици III-4 и III-2), Михајло Веселиновић III-2 "Пукни, зоро" и оркестар  "Елено керко Елено" (18.06.2016)

 


Изненађење за учитеља

Ученици II/5 су приредили изненађење свом учитељу. Прилог је преузет са Радио телевизије Војводине.


Информација о упису у средњу школу

Све податке о ученицима који учествују на конкурсу за упис у средњe школе за школску 2016/2017. годину, a који се налазе у централној бази Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, можете видети на званичном порталу за упис у средње школе:

www.upis.mpn.gov.rs
  

Наступ ритмичке секције на 59. Змајевим дечијим играма

10.06. 2016. године, ритмичка секција четвртог разреда, коју воде учитељице Љиљана Чакаревић и Маја Биберџић, наступила је  на 59. Змајевим дечијим играма у Новом Саду,  ритмичком игром  „Скочко“. Сваки учесник је добио признање за учешће. (11.06.2016.)


Учешће на 59. Змајевим дечијим  играма

На 59. Змајевим дечијим играма наступио је школски оркестар ученика II/5 у пратњи учитеља Србе Јанкова, са мини концертом који је садржао четири нумере. Наступ је одржан 9.јуна 2016.год на централној бини испред Градске куће. (09.06.2016.)


Шетња шарених шешира

Заједничким радом ученика четвртог разреда и будућих ђака првака направљени су занимљиви шешири. Након тога смо прошетали улицама Ветерника и показали своју креативност. Радионица је одржала 8. јуна 2016. (09.06.2016.)


Јавни час ритмичке секције

Ове школске године ативно је радила ритмичка секција ученика четвртог разреда које су водиле учитељице Љиљана Чакаревић и Маја Биберџић. Поред  осталих наступа које су имали у току године, 7. јуна су одржали јавни час за родитеље, где су показали разне игре и кореографије које су научили. Сви чланови секције су на крају добили похвалнице за труд и рад. (07.06.2016.)


Дружење са другарима из вртића „Златно Сунце“

Дана, 3. јуна у гостима су нам била деца из вртића „ Златно Сунце“ из Ветерника. Упознали су старије другаре, прошетали школом,  одгледали  кратку приредбу и показали шта знају. (04.06.2016.)


У сусрет Ускрсу

Поводом предстојећег Ускрса наши ученици су употребивши своју машту и креативност, фарбали јаја. Јаја су касније продавана по симболичним ценама родитељима, бакама и декама, а новац сакупљен од продаје биће употребљен за куповину реквизита за физичко. (22.04.2016.)


Дружење са песникињом

Наши ученици су се дружили са песникињом Мирјаном Петров. У радосној атмосфери могло се чути прегршт лепих стихова, како од већ проверене песникиње, тако и од деце која показују склоност ка поезији. (20.04.2016.)


Дан планете Земље

У холу наше школе обележен је дан планете Земље. Ученици петих разреда направили су плакате на ову тему, а наставници техничког и ликовног образовања направили су и обележили кутије у којима су ученици могли да одлажу отпад за рециклажу (пластичне чепове, флаше, лименке, папир). (22.04.2016)


Међушколско такмичење рецитатора „Пролећу у част“

Учeница Лана Јанковић IV-2 одељења OШ „Mихajлo Пупин“ Вeтeрник учествовала је са песмом „Растанак“ Недељка Попадића на међушколском такмичењу рецитатора у категорији  (I - IV разред) одржаном 6.4.2016. године у просторијама Друштва учитеља Новог Сада, Војводе Путника бр. 1, са почетком у 17.00 часова. Ученица је освојила друго место и добила диплому и књигу као награду. На такмичењу је учествовало двадесетак новосадских школа. Учeницу је на такмичење прaтила учитељица Маја Биберџић. (11.04.2016.)


Прваци Новог Сада у кошарци

Дана 05.04.2016. у О.Ш.“Коста Трифковић“ из Новог Сада је одржан финални турнир општинског првенства у кошарци за основне школе, где су учeствовали: О.Ш.“Коста Трифковић“ Нови Сад, О.Ш“Ђорђе Натошевић“ Нови Сад, О.Ш.“ Јован Јовановић Змај“ Сремска Каменица, Гимназија „Јован Јовановић Змај“ Нови Сад (7-8 разред) и О.Ш.“Михајло Пупин“ Ветерник.  Наша екипа је надиграла екипe OШ "Јован Јовановић Змај" (одељење при гимназији 7-8 разред)  а у  финалној утакмици О.Ш.“ Јован Јовановић Змај“  из Сремске Каменице. Овом победом остварен је пласман  на завршни турнир окружног првенства у кошарци за основне школе, који се одржава 13.04.2016. Прваци Новог Сада у кошарци за основне школе су: Стефан Иваниш 8-1,  Данило Самарџић, 8-2, Петар Веселиновић 8-2, Немања Ћосо 8-3, Михајло Грубор 8-3, Никола Давидиовић 8-4, Стеван  Дајић 8-4, Игор Докић 8-5 и  Дејан Зелић 8-5 под вођством наставника Ненадa Бабићa. (09.04.2016.)


ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊE РЕЦИТАТОРА „ПРОЛЕЋУ У ЧАСТ“

Школско такмичење рецитатора је одржано дана 31. марта 2016. године са почетком у 12.30, у свечаној сали ОШ „Михајло Пупин“. Учествовало је 2 пријављена ученика, од првог до четвртог разреда и ниједан ученик од петог до осмог разреда. У категорији од првог до четвртог разреда такмичили су се следећи ученици: Лана Јанковић IV-2, са песмом „Растанак“ Недељка Попадића и Мирјана Веселиновић IV-2, са песмом „Страшан лав“ Душана Радовића. Жири је одлучио да на међушколско такмичење пријави Лану Јанковић IV-2, са песмом „Растанак“ Недељка Попадића. (03.04.2016)


Масљеница

Дана, 11.03.2016. у свечаној сали основне школе „Михајло Пупин“ Ветерник ученици руског језика су са наставницом Миленом Ковачевић организовали приредбу поводом традиционалног руског празника „Масљеница“, којим се испраћа зима, а дочекује пролеће. Сви су имали свој задатак, који су изванредно испунили. Било је песама, рецитација и малих представа. Симбол овог празника су палачинке, па ни то није изостављено. По завршетку приредбе насмејани учесници и гледаоци уживали су у прелепим Масљеничким палачинкама. (21.03.2016.)


Школарац број 30


Обележили смо 8. март

Поводом 8. марта, међународног Дана жена, ученици наше школе на часовима ликовне културе цртали су и сликали своје мајке, баке, ујне, тетке, стрине, учитељице… Најуспешнији радови изложени су на паноима у учионицама и у холу школе. На часовима српског језика ученици су писали на тему Моја мајка, Моја бака… и читали тематски пригодну поезију и прозу. Пригодну приредбу за мајке извели су ученици II-3 и II-4 разреда, заједно са својим учитељицама, у свечаној сали 7. марта, са почетком у 17 часова. (09.03.2016.)


Међушколско такмичење „Звезде школске позорнице – певачи“

Ученици OШ "Mихajлo Пупин" Вeтeрник, кojи су oсвojили првo мeстo нa шкoлскoм тaкмичeњу Звeздe шкoлскe пoзoрницe – пeвaчи учествовали су на међушколском такмичењу које је одржано 2.3.2016. године у свечаној сали зграде ШОСО „Милан Петровић“, на Новом Насељу, у улици Бате Бркића бб, са почетком у 17 часова. Нашу школу су представљале Ана Пејић IV-1 и Милица Милошевић VI-2. у пратњи Бранке Влаховић, наставнице музичке културе. (04.03.2016.)


Прослава школске славе Светог Саве

Свечана приредба одржана је 27. јануара 2016. године у свечаној сали школе, са почетком у 12 часова. Директорка школе поздравила је све ученике, госте и наставно особље школе, пожелевши срећну славу. Позвала је присутне да уживају у приредби коју су припремили наставници верске наставе уз помоћ наставника и учитеља. Сценографију је припремила наставница ликовне културе уз помоћ ученика. Након освећења славског колача уследила је Химна Светом Сави у извођењу хора наше школе под руководством наставнице музичке културе Бранке Влаховић. Ученици првог разреда рецитовали су о Светом Сави, док су ученици другог разреда уз музичку пратњу учитеља Србе Јанкова отпевали предивни Псалм 22. Ученици четвртог разреда рецитовали су песму Молитва.  Након тога ученици шестог разреда извели су представу „Све за Св. Саву жртвуј“ и у њој покушали да одбране светињу. Ученици трећег разреда у песми Војислава Илића „Ко удара тако позно у дубини ноћног мира?“ тражили су одговор. Прваци су нам пренели песму „Св. Сава“ док је хор четвртог разреда отпевао пригодну песму. Ученици другог разреда отпевали су дивну песму „Ој Маријо, славна“ уз пратњу учитеља Србе Јанкова.  На крају приредбе сви ученици су отпевали заједно Химну Светом Сави.

 Tематско украшавање школе - ЗИМА

У току децембра месеца ученици наше школе одазавали су се позиву да припреме радове на тему: Зима. Најуспешнији радови су изложени на паноима у холовима приземља и спрата школске зграде. Посебно истичемо труд ученика трећег разреда који су, заједно са својим учитељима, направили пахуљице од папира и окитили новогодишњу јелку у холу школе.


Зимске чаролије 2015

У периоду 24.12.2015 – 28.12.2015. одржано је петнаест радионица у оквиру Зимских чаролија:

Четвртак 24.12.2015. године:

Петак 25.12.2015. године:

Понедељак, 28.12.2015. године:

Све радионице Зимских чаролија биле су веома посећене од стране наших ђака и предшколаца. О томе каква је била атмосфера на радионицама најбоље говоре насмејана лица наших ученика на фотографијама са радионица.


Родитељски састанак са родитељима будућих првака

Крајем новембра месеца 2015.године учитељице четвртог разреда и психолог школе одржале су родитељски састанак у предшколској установи „Златокоса". Тема родитељског састанка је била припремљеност деце за полазак у први разред. У вртићу је постављена кутија за питања родитеља будућих ђака првака. Том приликом подељени су и флајери на којима се налази списак активности са предшколцима. (01.12.2015)


КВИЗ „НИЈЕ ТЕШКО БИТИ ФЕР“

Поводом дана толеранције организован је квиз ,,Није тешко бити фер“ за ученике од 4.-7. разреда основне школе, у понедељак 16.новембра 2015. године у свечаној сали техничке школе ,,Милеве Марић Ајнштајн“, Улица браће Рибникар 40, од 12-15 часова. Нашу школу представљала је четворочлана екипа састављена од ученика са којима су реализоване радионице на задату тему. То су следећи ученици: Лазар Драгичевић IV-1, Јован Пекез IV-1 ,Маја Скенџић IV-1 и Андреја Додић IV-2. Учитељица Маја Биберџић водила је публику од седам  ученика: Теодора Раич IV-4 , Мирослав Савић IV-4 , Давид Раца IV-2 , Милица Вуковић IV-3 , Тијана Ћурчин IV-3 , Копања Николина IV-2 и Филип Митић IV-1. (24.11.2015)


СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА

Одељењско веће првог разреда Сунчану  јесен живота ове школске године обележило je израдом поклона за баке и деке у периоду од 4. 11 - 6. 11. 2015. године. Како је било видите на сликама. (23.11.2015).ЗАМЕНА УЛОГА У УЧИОНИЦИ

Дана 09.11.2015. поједини ученици шестог разреда имали су задатак да поводом Дана просветних радника, одрже један час својим другарима . Ученици су се лепо забавили а кроз забаву су научили да није лако бити наставник. (18.11.2015.)


СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА

Приредба Сунчана јесен живота одржана је 10.11.2015. године у свечаној сали на спрату основне школе „Михајло Пупин“ са почетком у 17 часова.

Приредба је реализована према Програму:

 1. Поздрав присутним гостима Калезић Вукашин IV -1
 2. Оркестар ученика: „Хајде Като“ у пратњи учитеља Србе Јанкова
 3. „Моја бака“ рецитација ученице Јокић Наташа и Суботић Вук II-2
 4. Музичка нумера 2 флауте ученице Ирина Вујанић IV-2 и Ивана Степанов IV-1
 5. „Писмо баки“  ученици  IV-4
 6. Хор „Песма о баки“ ученици другог разреда у пратњи учитеља Србе Јанкова
 7. 4 вица, ученици II-1, Гашпар Милосављевић и Милана Чупић; Никола Веселиновић; Вукашин Симић и Николај Тодић.
 8. „Бака“ рецитују Емилија Квргић и Сара Кнежевић ученице II-3
 9. „Бака шаљивџија“  глуме: Јован Ереш, Наташа Тољагић, Лука Ерцег и Миа Шћепановић ученици II-3
 10. Хор „Деда“ ученици других разреда у пратњи учитеља Србе Јанкова
 11. „Дедин шешир“ рецитал, ученица II-5 Јована Зелић
 12. „Мој деда“ ученици II-4, Никола Раденковић, Јован Баџа, Ана Будимир, Маша Милановић, Алексеј Кривокућа
 13. „Деда“ рецитал ученици II-4 Огњен Васић и Сергеј Вукчевић
 14. „На кога личим“ рецитација ученице IV-3 Jана Тaдић и Ивана Ђурић
 15. „Прва бака“ рецитација ученице IV-3 Тамара Бабић и Милица Поповић
 16. Конферансије Завршна реч, Калезић Вукашин
 17. Оркестар ученика: „Диван је кићени Срем“ у пратњи учитеља Србе Јанкова

У препуној свечаној сали уз минимум треме код ученика приредба је наишла на топао пријем код бака и дека. Гости приредбе похвалили су разноликост програма. Посебно им се свидело смењивање оркестра, хора и рецитатора, који су измамили осмехе и улепшали дан нашим најстаријима. Ученици су извођењем вицева и скечева, тематски прилагођених приредби, изазивали громогласан смех у сали. (12.11.2015.)


ПРИЈЕМ ПРВАКА У ДЕЧИЈИ САВЕЗ

Уместо приредбе која се сваке године одржавала поводом пријема ђака првака у Дечији савез, учитељи трећег разреда су, заједно са својим ђацима, припремили креативне радионице на којима су се дружили са првацима. Сарадња, учење, забава, игра... Све су то кључне речи заједничке радионице свих првака и трећака наше школе које су одржане 28.10.2015. Том приликом ђаци трећег разреда помагали су својим млађим другарима да науче да везују пертле. Радионица је успешно реализована на обострано задовољство. (05.11.2015)


Предавање –БИЦИКЛОМ БЕЗБЕДНО

У уторак 20.октобра 2015.године у ОШ ,,Михајло Пупин” , Центар за промоцију безбедности саобраћаја  одржао је предавање на  тему безбедности бициклиста у саобраћају. Предавању су присуствовали ученици петог разреда. На веома интересантном предавању, ученици су могли да науче основне обавезе и права бициклисте као учесника у саобраћају да би на крају попуњавањем саобраћајних тестова зарадили и њихове прве возачке-бициклистичке дозволе.(29.10.2015).


Дан школе 16.10.2015.

У петак 16.10.2015. обележен је дан школе. За наставнике и ученике је приређена пригодна приредба. (18.10.2015.)


Дечија недеља 5-11. октобра 2015.
Мото дечије недеље:
„Подршка породици – најбоља подршка деци“

У оквиру Дечије недеље ученици I разреда, у понедељак 5. октобра 2015. године, за време првог часа, осликавали су плочник испред главног улаза у школу кредама у боји. Тема је била „Сви смо једна срећна породица“.

Луткарска позоришна представа „Звездан“ одржана је у уторак, 6.10.2015. године. Ученици I – IV разреда наше школе са великом пажњом погледалису причу о дечаку Звездану који ноћу сија на небу, а дању силази на земљу да се забави. Тако слеће у различите земље и стиче пријатеље, помажући им у невољи.
На музичком такмичењу (полуфиналу) вокалних солиста учествовало је три ученице

VI разреда наше школе, у ОШ „Коста Трифковић“ у уторак, 6.10. у 16 часова, уз пратњу наставнице музичке културе Бранке Влаховић. Ученица VI-4 одељења Бранислава Исаковић пласирала се у финале овог такмичења.

У оквиру Дечије недеље, у четвртак, 8.10.2015, ученици првог разреда бесплатно су учлањени у Градску библиотеку, док су ученици другог разреда одгодили посету огранку Градске библиотеке „Петар Кочић“ у Ветернику, због лошег времена.

Свечани пријем првака у Дечији савез, који је био планиран за петак, 9.10.2015. у 15:30, је одложен.

Шест ученика VI и VII разреда наше школе учествовало је на креативној ликовној радионици „Сви смо једна срећна породица“ у ШОСО „Милан Петровић“, у Новом Саду, у среду 7. октобра, у 17 часова. Наше ученике водила је наставница ликовне културе Весна Пантовић.

У оквиру Дечје недеље, одржане су бројне манифестације међу којима је и еколошка радионица „Ко долази на ручак?“ у ОШ „Жарко Зрењанин“ у Новом Саду. На радионици су, поред ученика других новосадских школа, учествовали и ученици трећег разреда наше школе. То је била одлична прилика да ученици прошире своја знања, али и да се друже и сарађују са другарима из других школа. Учесници радионице из ОШ „Михајло Пупин“: Ања Веселиновић, Ања Радаковић, Момчило Марјановић, Милица Балаћ и Милана Секулић.

Шест ученика VI и VII разреда наше школе учествовало је на креативној ликовној радионици „Сви смо једна срећна породица“ у ШОСО „Милан Петровић“, у Новом Саду, у среду 7. октобра, у 17 часова. Наше ученике водила је наставница ликовне културе Весна Пантовић.

На музичком такмичењу (полуфиналу) вокалних солиста учествовало је три ученице VI разреда наше школе, у ОШ „Коста Трифковић“ у уторак, 6.10. у 16 часова, уз пратњу наставнице музичке културе Бранке Влаховић. Ученица VI-4 одељења Бранислава Исаковић пласирала се у финале овог такмичења.

У оквиру Дечије недеље, у четвртак, 8.10.2015, ученици првог разреда бесплатно су учлањени у Градску библиотеку, док су ученици другог разреда одгодили посету огранку Градске библиотеке „Петар Кочић“ у Ветернику, због лошег времена. (12.10.2015.)


Учешће хора на манифестацији "Велико коло за Гиниса"

Хор наше школе је учествовао 04.10.2015. у реализацији манифестације "Велико коло за Гиниса" (05.10.2015.)


Термини за индивидуалне разговоре


План контролних и писмених задатака


Почетак наставе у 2015/16. школској години

Настава почиње у понедељак 1.септембра 2015., по следећем распореду:
-непарна смена-од 7:30 (1.,3.,5. и 7. разреди);
-парна смена-од 13:30. (2.,4.,6. и 8. разреди);

Свим ученицима желимо срећан почетак нове школске године и пуно успеха у стицању нових знања и вештина. (29.08.2015.)


 


 

АРХИВА ВЕСТИ: