Распуст је а ми смо у школи

У нашој школи је у периоду од 18.08.2014. до 29.08.2014. реализован пројекат „Активан распуст-Распуст је а ми смо у школи“, под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, на коме је учествовало 372 ученика наше школе. (више информација)

 


СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА ЗА ШКОЛСКУ 2014/2015. ГОДИНУ

Свечани пријем првака обавиће се у просторијама школе у петак 29. августа 2014. године у 17 часова. Позивамо родитеље будућих првака да заједно са својом децом присуствују овом догађају и тако заједно обележимо почетак школовања нове генерације наших ученика. (22.08.2013.)


Активан распуст -"Распуст је, а ми смо у школи"

Наша школа ће од 18.08.2014. до 29.08.2014. организовати низ бесплатних спортских, образовних и културних активности намењених свим основцима из наше али и околних школа. Циљ свих ових кативности је квалитетније, садржајније и активније трошење слободног времена током летњег распуста. Реализацију ових активности је помогао Покрајински секретаријат за омладину и спорт. План одржавања активности можете погледати овде.


Обавештење о расподели у 1. уписном кругу

Ученици 8. разреда увид у расподелу у 1. уписном кругу, могу да остваре у недељу 06.07.2014. од 7.00-9.00. код својих одељенских старешина.


Информације о успеху на завршном испиту

Ученици осмог разреда могу проверити своје бодове на завршном испиту као и бодове на основу супеха у школаовању на интернет страници (одељак Подаци о ученицима) Централне уписне комисије. (26.06.2014.)


Берза под брезом

14.06.2014. у нашој школи организована је традиционална манифестација "Берза под брезом" на којој је око 150 наших ученика имало прилику да размене своје уџбенике или да их купе/продају по симболичним ценама. (16.06.2014.)


Завршна свечаност Дечијег савеза

На завршној приредби Дечијег савеза, одржаној на новосадској плажи Штранд, 10. јуна 2014. године, са почетком у 17 часова, учествали су и ученици наше школе: Сташа Шијан IV-1, са песмом Rolling In the Deep (освојила прво место на међушколском такмичењу за узраст I-IV разреда) и плесна група I WANT TO BE A QUEEN (Сташа Рацков, Марија Квргић, Славица Дух, Бранислава Исаковић, Биљана Љубојевић- ученица IV-3) које су освојиле прво место на школском такмичењу. Ученици наше школе су успешно наступили на завршној приредби. На завршној приредби учествовало 11 новосадских школа. (12.06.2014.)


" Велики одмор" у нашој школи

У оквиру медијске промоције наше школе, 28. маја, на Новосадској ТВ, у емисији " Велики одмор", реализован је час историје ( интеграција са биологијом), у петом разреду," Стари Рим" . Том приликом су реализоване радионице: "Интервју са гладијатором", "Римски мени-средњевековни мени-данашњи мени", " Римски инспектори-ко је убио Цезара", Придружин се Римској војсци", Медицина у Старом Риму и средњем веку". У тим радионицама је спроведена метода - настава путем открића.Час су реализовале наставница историје Жана Симић, и наставница биологије, Весна Милетић.11. јуна у поменутој емисији, на Новосадској ТВ, час је премијерно приказан.


Основац број 28.


Угледни час из Техничког и информатичког образовања "Култура становања"

У свечаној сали наше школе 04.06.2014. наставник Борко Ковачић је одржао угледни час из Техничког и информатичког образовања кроз обраду наставне јединице "Култура становања". Ученици 6. разреда су припремили и одиграли позоришну представу на којој су присутне ученике и наставнике упознали са културом становања. (05.06.2014.)


Угледни час из математике

Наставница Милана Величков одржала 27.05.2014. је угледни час из математике о одељењу 8-3. Кроз обраду наставне јединице "Линеарна функција и њене примене" ученици и прсутни наставници су имали прилику да сазнају нешто више о значају и примерима употребе линеарне функције у свакодневном животу.(29.05.2014.)


Угледни час "Врсте линије"

Наставник Илија Делић је одржао угледни час из Техничког и информатичког образовања, кроз обраду наставне јединице "Врсте Линије" у одељењу 5-4. Ученици су и више него активно учествовали у раду и час је брзо прошао.(21.05.2014.)


ОБАВЕШТЕЊЕ

ПОПЛАВАМА КАТАСТРОФАЛНИХ РАЗМЕРА И КЛИЗИШТИМА КОЈА ПОСЛЕ ЊИХ НАИЛАЗЕ ПОГОЂЕНИ СУ НЕ САМО ОБЈЕКТИ, ФАБРИКЕ И КУЋЕ У СРБИЈИ НЕГО И ШКОЛЕ И УЧЕНИЦИ У ЊИМА. МНОГИ СУ ОСТАЛИ БЕЗ КУЋА, ИМОВИНЕ, КЊИГА И ИГРАЧАКА. МЕЂУ ЊИМА СУ И УЧЕНИЦИ И РАДНИЦИ НАМА БРАТСКИХ ШКОЛА У ВАЉЕВУ, ЛОЗНИЦИ И БИЈЕЉИНИ. ОСНОВНА ШКОЛА "МИХАЈЛО ПУПИН" У ВЕТЕРНИКУ ПРИКЉУЧУЈЕ СЕ АКЦИЈИ САКУПЉАЊА ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ ЗА УГРОЖЕНЕ У ПОПЛАВАМА У САРАДЊИ СА ЦРВЕНИМ КРСТОМ СРБИЈЕ.МОЛИМО СВЕ НАСТАВНИКЕ, РАДНИКЕ, УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ СА СЕ ОДАЗОВУ ОВОЈ АКЦИЈИ. ПОМОЋ СЕ МОЖЕ ПРЕДАТИ ОДЕЉЕНСКИМ СТАРЕШИНАМА СВАКИМ ДАНОМ ДО КРАЈА ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ.

НАЈПОТРЕБНИЈИ СУ: ФЛАШИРАНА ВОДА, КОНЗЕРВИРАНА ХРАНА, ПРИБОР ЗА ХИГИЈЕНУ И ШКОЛСКИ ПРИБОР.


Угледни час "Велика Британија"

У пeтак, 25. априла 2014.  je  одржан је угледни час из географије (у интеграцији са историјом, и енглеским језиком). Овим часом остварен је интердисциплинарни приступ настави кроз обраду наставне јединице "Велика Британија" . Час је реализован у  VI-5 одељењу, а водиле су га наставница географије Снежана Матковић, наставница историје Жана Симић, и наставница енглеског језика Татјана Радосављевић. (26.04.2014.)


Недеља здравих зуба

Поводом недеље здравих зуба, у  Основној  школи „Михајло Пупин“у Ветернику, ђацима првог разреда  одржана је презентација на на тему оралне хигијене. Презентације су одржале ученице Медицинске школе „7. Април“ Нови Сад.
Уз безброј питања и подпитања малишана  говорило се о зубима, намирницама које су здраве за зубе,о онима које то нису, колико често се перу зуби као и о начину прања зуба. Стрпљиве  и насмејане презентерке (ученице Медицинске школе) одговарале су на сва питања и са осмехом  говориле о важности  зуба за наш организам као и о постулатима правилне исхране .


„Наши утисци су изузетно  позитивни, прваци су јако заинтересовани, и веома нам је драго да су деца свесна важности одржавања хигијене као и правилне исхране. Било нам је веома лепои интересантно код вас у Ветернику  и надамо се да ће наше предавање бити од значаја за ове  малишане „ рекла нам је Матијевић Мирјана ученица средње медицинске школе  “7. Април“ из Новог Сада. (30.03.2014.)


Посета предшколаца Основној школи „Михајло Пупин“ Ветерник

Малишани припремне групе из вртића „Златокоса“ у Ветернику посетили су ОШ „Михајло Пупин“, a учитељицe наше школе организовале су будућим првацима безброј изненађења. Организоване су и реализоване језичко-физичке радионице затим су учтељице децу заинтересовале за математичке задатке кроз такмичење и игру. За крај дружења математика је полако упливала у ликовне воде..

Предшколци су показали велико занимање и активно учествовали у свим активностима. Та топла добродошлица учинила да се деца осећају пријатно у непознатом простору. 

У оквиру „Зимских чаролија“ у децембру 2013. са будућим првацима реализоване су креативне радионице за израду новогодишњих честитки и папирних украса за јелку. Школски психолог Анита Иванишевић истовремено је реализовала радионицу за родитеље будућих првака. Родитељи су били у прилици да од нашег стручног сарадника добију потребне информације о свим битним питањима у вези са припремом детета за полазак у школу.

Први сусрет са школском клупом остаће деци у лепом сећању. Панои те школе украсила су нова ликовна дела, али само на кратко, јер од септембра стижу нове идеје и нови радови будућих првака. (30.03.2014.)


Такмичење рецитатора

У среду, 26. III 2014. одржано је такмичење рецитатора у Друштву учитеља у Новом Саду. Учествовало је 14 основних школа и 23 ученика. Наша школа је имала 2 представника (Лану Јанковић из II-2 и Владану Радовић из VI-4). Ученица Владана Радовић је освојила специјалну награду за извођење. (27.03.2014.)


Online недеља 2014.

И ове године наша школа ће путем предавања о безбедности деце на интернету, подржати кампању Онлајн недеље 2014. (21.03.2014.)


Предавање "Технике успешног учења"

У среду 19.03.2014. у свечаној сали наше школе, педагог Снежана Нецков је одржала предавање на тему "Технике успешног учења". Присутни наставници предметне и разредне наставе су се том приликом упознали са малим саветима за бољу концентрацију, са проблемима са одлагањем/избегавањем учења као и са неколико конкретних и практичних техника за успешно учење. (20.03.2014.)


"Буђење пролећа"

Ученици наше школе су 19.03.2014., учествовали на манифестацији "Новосадско пролеће" у оквиру које је одржано такмичење основних школа у аранжирању цвећа. Ученице наше школе Јована Бекић VI-3, Јована Дугоњић VI-3 и Жељана Јаковљевић VI-3, су са својим цветним аранжманом "Дрво живота" освојиле треће место. (19.03.2014.)


Угледни час из Српског језика и Биологије

У понедељак 3. марта 2014. у нашој школи одржан је угледни час из Биологије (у интеграцији са Српском језиком). Наставна јединица је Глас и говор; стварање гласа, подела сугласника по звучности и по месту изговора. Час је реализован у VII-3 одељењу, а водиле су га наставница Биологије Вера Ковач и наставница Српског језика Зорица Жигић. Седмаци су активно учествовали у раду и час је брзо прошао, научивши при томе како да повежу градиво из два различита предмета. (04.03.2014.)


Машакарада у Музеју Војводине

28. фебруара 2014. у организацији Музеја Војводине, ученици секције "Живот кроз векове": Снежана Бодирожа VI-1, Анђела Чворо VI-1, Кристина Зелић VI-1, Даница Вуковић V-2 и Аница Черевицки V-2, су освојили екипно 1. место на машкаради-маскирној поворци Музеја Војводине. Тема екипе наше школе била је "Жена кроз векове". Појединачни најбољи резултат остварила је ученица Анђела Чворо VI-1, за најоригиналнији костим. (03.03.2014.)


Извештај са градског међушколског такмичења „Звезде школске позорнице“ - певачи

Дана 26. фебруара 2014. године у ШОСО „Милан Петровић“, у свечаној сали зграде на Новом насељу, у улици Бате Бркића бб, са почетком у 17:00 часова организовано је међушколско такмичење на којем су наступала два најбоља представника наше школе, делегирана са школског такмичења, одржаног 18. фебруара 2014. (27.02.2014.)

Ученице су остварили следеће резултате:

  1. Сташа Шијан IV-1 за узраст од I до IV разреда освојила је ПРВО МЕСТО,
  2. Милица Топић VII-3 за узраст од V до VIII разреда освојила је ДРУГО МЕСТО

Угледни час из Математике и Енглеског језика

Дана 26.02.2014., одржан је угледни час из енглеског језика и математике на тему "Разломци". Приказан је интердисциплинарни час у настави енглеског језика и математике у одељењу 7-3. Час су реализовали Наташа Петровић и Вања Недић. (27.02.2014.)


Ликовни  конкурс  „Кад  порастем  бићу ...“

Савез  самосталних  синдикат града  Новог  Сада  и  општине  организовао  је  ликовни  конкурс  „Кад  порастем  бићу ...“  на  коме  је  учествовало  15  школа  са  преко  500  радова. Ученица  наше  школе  Дуња  Стајић  III-1 освојила  је  3.  место у  категорији  3.  разреда. (18.02..2014.)


Дан заљубљених

Поводом Дана заљубљених Дечији савез организовао је постављање сандучета "Љубавна пошта" у које су ученици наше школе убацивали писма својим симпатијама. Одељеnским старешинама подељена су писма, а они су поделили пошту примаоцима. Највеће учешће узели су ученици седмог разреда. (18.02.2014.)


Дан безбедног интернета

У Дому Народне скупштине Републике Србије у Београду је 11.02.2014. обележен дан безбедног интернета, под покровитељством Министарства просвете, Министарства унутрашњих послова, Министарства спољашње и унутрашње трговине и телекомуникација и фонда Б92. Ученици осмог разреда наше школе су својим активним учешћем у дискусијама на теме о безбедној употреби интернета допринели одржавању ове манифестације. (12.02.2014.)


Школска слава Свети Сава

У просторијама наше школе 27.01.2014.год. свечано је обележена школска слава Свети Сава. Као и сваке године, ученици су припремили богат програм посвећен делу и лику Светог Саве.


Календар такмичења за ученике основних школа 2013/14. школској години


Израда новогодишњих честитки будућих првака

Учитељи будућих првака организовали су у оквиру Зимских чаролија израду честитки и украса за јелку. За време ових радионица родитељи будућих првака су били на радионици са школским психологом. (26.12.2013.)


"Зимске чаролије" 2013

Основна школа “Михајло Пупин” из Ветерника, традиционално и ове године организује манифестацију "Зимске чаролије", која обухвата бесплатне тематске радионице током последње недеље децембра, односно од 24. до 28. децембра.

Сваког дана биће друга тематска радионица и трајаће од 10 до 12 сати. Тако ће клинци моћи у уторак да уживају у различитим музичким радионицама: ритмичке, кореографске и певање. Среда је намењенa за оне који воле спортске активности, па ће бити уприличени спортски сусрети. За љубитеље ликовног стваралаштва у четвртак ће бити организована дружење уз израду новогодишњих честитки, јелки и Деда мраза. Ученици који воле глуму и израду предмета од папира окупиће се у петак на радионицама из енглеског језика и веронауке. Последњи дан манифестације је у суботу, када су предвиђене од 12.00 до 13.30, радионице за будуће прваке и њхове родитеље. Све активности спроводиће учитељи, учитељице и наставници ОШ Михајло Пупин.(12.12.2013.)

Више информацијa.


Основац децембар 2013


Професионална оријентација

Програм професионалне оријентације у нашој школи започела је психолог Анита Иванишевић у сарадњи са одељењским старешинама осмог разреда и самим осмацима. Одржала је 25.11.2013. ЧОС у 8.3 и кроз радионицу успела да открије шта је то што занима осмаке, који смер и коју школу желе да упишу и зашто. Ово је само почетак,а још много занимљивих ствари, састанака и радионица очекује наше осмаке. Желимо да добро размисле о свом будућем занимању и да одаберу оно што је за њих најбоље. Срећно! (02.12.2013.)


Будући прваци у посети нашој школи

Последњих дана новембра и првих дана децембра 2013., свих пет предшколских група из вртића Златокоса у Ветернику је, заједно са главним педагогом и својим васпитачима, посетило је ученике четвртог разреда и своје будуће учитеље. У пријатној атмосфери песме, игре и рецитација, уз дружење са четвртацима, будући прваци правили су чашу од папира. (10.12.2013.)


ЈЕДНА ОД НАЈБОЉИХ ШКОЛА У СРБИЈИ!!!


Од 12. до 14. новембра 2013. године, нашу школу посетили су просветни саветници Министарства просвете: Злата Јовић, Весна Радуловић и Драгана Глоговац. Њихов задатак је био вредновање рада школе, односно провера колико прописаних стандарда квалитета рада школа испуњава. Шта је било предмет провере? Све!

  1. Наша школска евиденција, сви важни документи школе
  2. Настава – квалитет, савременост и ангажовање ученика
  3.  Секције, рад Ученичког парламента и свих других дечјих организација
  4. Ставови и мишљења ученика, учитеља и наставника, директора, родитеља, Школског одбора, служби школе, дакле свих учесника школског живота - о раду школе
  5. Опремљеност школе – простор, наставна средства и помагала
  6. Клима у школи, какви су наши међусобни односи и још много тога...

Када су утврђени сви резултати, Тим за вредновање је обавио разговор са управом и стручним сарадницима школе. Ево шта су рекли: наставу овако високог квалитета нису видели још ни у једној школи, користе се савремене методе рада, а запослени су професионални у обављању свих задужења; ученици су самостални, активни, слободни и имају своје мишљење, које знају да бране аргументима када дискутују; родитељи веома добро сарађују са школом и задовољни су њеним радом; деца су у школи безбедна; атмосфера у школи је топла и пружа сигурност за учење и дружење; школа је проширена и веома добро опремљена... Директорка Теодора Митић је оцењена највећом оценом за руковођење и организацију рада школе. Велики комплимент смо добили за рад са децом са сметњама у развоју – да су прихваћена од стране својих вршњака, а да су наставници у пружању подршке превазишли неке специјализоване установе!
Након детаљне анализе, Тим за вредновање је закључио да школа на скали од 1 до 4 заслужује оцену 4, јер испуњава свих 30 прописаних стандарда квалитета! Званичан извештај школа ће примити у јануару 2014, а  уручиће га начелник Школске управе Петар Виђикант, директорки школе. Најсрдачније честитамо ученицима, свим запосленима и родитељима, уз жељу да овај ниво рада задржимо и убудуће! (26.11.2013.)


Замена улога


У петак, 8.11.2013. године у нашој школи обележен је Дан просветних радника. Наставници и ученици су на кратко заменили улоге. Они који седе у школским клупама били су испред њих, држали час, писали по табли, објашњавали другарима градиво... Највредније су биле ученице VIII 3-Теодора Јокшић и Александра Савић, које су одлично замениле своју наставницу српског, Зорицу Жигић. Кажу да им није било јако тешко у улози наставника, да је занимљиво и лепо, наравно уз помоћ ученика који су их пажљиво слушали. (16.11.2013.)


Фудбалом против расизма и насиља у спорту

Наша школа у сарадњи са међународном организацијом "Football against Racism in Europe" (FARE Network), Новосадским Едукативним Центром и организацијом „Радови у току“, организовала је манифестацију "Фудбалом против расизма" поводом "Недеље борбе против расизма и насиља у спорту“. У школи је 28.10.2013. организовано предавање о облицима насиља и расизма у спорту (фудбалу) а након тогу су наши ученици одиграли фудбалску утакмицу са поруком „Стоп расизму у фудбалу“ .(29.10.2013.)

 


Дан школе

У петак 25.10.2013. обележен је дан школе. За наставнике и ученике је приређена пригодна приредба.


Предавање "Технике решавања дисциплинских проблема"

У петак 18.10.2013. педагог Снежана Нецков, је одржала предавање на тему „Технике решавања дисциплинских проблема“. Присутни наставници разредне и предметне наставе су се упознали са понашањима која ометају наставни процес као и са техникама превенције и решавања дисциплинских проблема. (19.10.2013)


Недељa школског спорта

У суботу 12. 10. 2013. године у оквиру "Недеље школског спорта", организованa су у завршна спортска такмичења у којима су учествовали ученици наше школе (од 1. до 8. разреда), њихови родитељи и запослени наше школе. Такмичења су организована у фудбалу, стоном тенису, шаху, тенису, каратеу и савлађивању препрека. Сви учесници су се сјајно забавили, a резултат није био у првом плану. (13.10.2013.)

 


Обука за поступање у случају пожара

У понедељак 1. октобра 2013. године, одржана је обука за поступање у случају пожара, којој су присуствовали сви запослени наше школе. Основни циљ обуке је спровођење мера заштите од пожара и заштита живота ученика, запослених и имовине, а смисао ове обуке је стицање, пре свега, практичног знања сваког радника о дужностима у случају пожара. Обуку су водили представница Ватрогасног савеза Новог Сада, Љубица Крњајић и наставник Илија Делић. (01.10.2013.)


Предавање - "Олуја идеја"

У четвртак. 16. септембра 2013. године, учитељица Жаклина Папшот Козик, је одржала предавање на тему "Наставна метода - Олуја идеја". Овом методом настаје велики број идеја на основу којих се организује кратка дискусија. У настави, применом ове методе, ствара се подстицајна и активна атмосфера. Предавању су присуствовали наставници разредне и предметне наставе као и стручни сарадници наше школе. (26.09.2013.)


Посета пластенику цвећа

Ученици   3.   разреда  у  оквиру  наставе  Чувара  природе  као  облик  амбијенталног  учења  посетили  су  оближњи  пластеник  цвећа. (25.09.2013.)

 


TЕРМИНИ ИНДИВИДУАЛНИХ РАЗГОВОРА СА НАСТАВНИЦИМА РАЗРЕДНЕ И ПРЕДМЕТНЕ НАСТАВЕ (>>>)

(25.09.2013.)


РАСПОРЕД ПИСМЕНИХ И КОНТРОЛНИХ ЗАДАТАКА У ШКОЛСКОЈ 2013/2014.. ГОДИНИ

1. РАЗРЕД

(25.09.2013.)


Почетак наставе у 2013/14. школској години

Настава почиње у понедељак 2.септембра 2013., по следећем распореду:
-непарна смена-од 7:30;
-парна смена-од 13:30.

Свим ученицима желимо срећан почетак нове школске године и пуно успеха у стицању нових знања и вештина. (28.08.2013.)


Календар рада у школској години 2013/14.


СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА ЗА ШКОЛСКУ 2013/2014. ГОДИНУ

Свечани пријем првака обавиће се у просторијама школе у петак 30. августа 2013. године у 18 часова. Позивамо родитеље будућих првака да заједно са својом децом присуствују овом догађају и тако заједно обележимо почетак школовања нове генерације наших ученика. (28.08.2013.)

Добро нам дошли!

АРХИВА ВЕСТИ: