Ролеријада 2012.

На  међушколском  спортском  такмичењу „РОЛЕРИЈАДА   2012.“  у организацији  Дечјег савеза,ученици  трећег и четвртог разреда наше школе  освојили су треће место.


Спортско такмичење ученика четвртих разреда

У петак  08.06.2012. године ученици 4. разреда  организовали су спортско такмичење, у фудбалу, кошарци, вожњи ролера и у игри између две ватре. (Прочитајте више).


Огледни час "Руска федерација"

Дана 07.06.2012.године одржан је огледни час из географије у сарадњи са музичком културом, историјом, руским језиком и веронауком.

Час је одржан у одељењу VI-2 а обрађена је наставна јединица „Руска Федерација“ . Циљ часа је презентација интердисциплинарног приступа настави. Часу је присуствовао велики број колега који су га оценили као веома успешан. Деца су била веома задовољна и такође  га оценила високом оценом.


Излет ученика 4. разреда

У четвртак 07.06.2012. године ученици 4. разреда  са својим учитељицама посетили су: Дунавски парк, Музеј Војводине  као и Позориште Младих , где су погледали  представу:“Марко Краљевић и Муса Кесеџија“


Распоред припремне наставе

Припремна настава из Српског језика и Математике, за ученике осмих разреда ће се одржавати у преподневној смени... (прочитајте више)


Дружење са будућим првацима

У уторак, 8. маја 2012.год. ученици  IV1 и IV4, заједно са својим учитељицама, дружили су се  са нашим будућим првацима. Одржане су две радионице „Цветна ливада„ и „Пролећно дрво „ .


Супстанцу на дистанцу - 1. место за нашу школу

Едукативни филм на тему превенције болести зависности "Супстанцу на дистанцу" премијерно је приказан 26.априла 2012.,у Арени Cineplex. Филм је намењен младима узраста 13 – 18 година, у циљу скретања пажње на последице које настају приликом злоупотребе алкохола и најраширенијих психоактивних супстанци код младих. На конкурсу који су расписали Институт за јавно здравље Војводине и  Градска управа за здравство Града Новог Сада, међу више од 20 пристиглих радова стручни жири је првим местом наградио кратак аматерски филм који су урадили ученици и наставници наше школе.
Филм можете погледати овде.


Ноћ биoлогије

Како од тетрапака направити новчаник, извући ДНК из воћа, шта се догађа у човеку након уједа змије и како изгледају микроорганизми, само је део садржаја представљен у „Ноћи биологије“ на Природно-математичком факултету. Уз пратњу наставнице биологије Весне Милетић, ученици наше школе су 20.априла 2012. посетили ову манифестацију.>>>


Обавештeње за ученике осмог разреда

На овом линку можете добити информације о минималном/ максималном број бодова који је био потребан за упис у средње школе у школској 2010/2011. години.

Пробно тестирање из математике и српског језика ће бити обављено у суботу 21. априла 2012. године.


Обавештење за упис првака

Родитељи будућих првака овде могу да преузму образац за пријаву за упис у први разред наше школе.

Такође на следећој адреси, родитељи могу да поупуне и електронску пријаву за предупис у нашу школу.


Обавештeње за ученике шестог разреда и њихове родитеље о тестирању

Пробни тест је прилика да се ученици благовремено упознају са редоследом корака и обавезама у вези са увођењем трећег теста на завршном испиту. На пробном тесту ученици ће имати прилику да виде за њих непознате задатке и да провере своје знање у одређеним предметима. Резултати са комбинованог теста не претварају се у оцене ученика и не служе за оцењивање ученика. Резултате тестирања наставници ће користити у планирању активности за даље припремање ученика за завршни испит.

Ученици ће тест решавати у просторијама школе у петак 30. марта, 3. и 4. час у послеподневној смени.


Нашим мајкама на поклон


Ове године,12.марта, ученици VI 3 обележили су Дан жена у нашој школи. Мајке су позване на родитељски састанак и при уласку у учионицу дочекао их је шарени поздрав на школској табли,затим је уследио програм који су ученици припремили заједно са одељењским старешином Зорицом Жигић.)>>>


Огледни час из Света око нас

У оквиру пројекта "Разиграни делфини "одржан је огледни час из предмета Свет око нас. Час је одржан у 2/2 одељењу, 28. фебруара 2012. године. Назив наставне јединице која је обрађена на часу је Разноврсност животиња у нашој околини. Циљ одржавања огледног часа је примена асистивне технологије у раду са децом са посебним потребама. Овде можете погледaти снимак часа.


Огледни час из Српског језика

7.марта 2012.године, у оквиру Пројекта ,,Разиграни делфини'' , одржан је огледни час из српског језика у шестом разреду.Час је одржала Зорица Жигић, професор српског језика и показала како се може применити асистивна технологија ( CD плејер,слушалице,диктафон ).
Часу су присуствовале многобројне колеге из разредне и предметне наставе ,педагог и психолог школе. После завршетка часа одржан је разговор наставника и учитеља,заједно са психологом и педагогом о одржаном часу.
Све је протекло у радној и пријатној атмосфери,препуној смеха,рада и труда.

 


Погледајте мали речник књижевних термина>>>


Презентације Православног катихизиса за наше нове прваке >>>


Преузмите збирке задатака за завршни испит 2011/2012 у електронском облику>>>


Новости на страници Активности и пројекти >>>


Врата наше школе су била отворена и за време зимског распуста...


СУНЧАНА ЈЕСЕН ЖИВОТА

На приредби, коју сваке године организујемо за баке и деке, под називом „Сунчана јесен живота“, учествовала су деца из другог и четвртог разреда. Дана 06.12.2011.године,на овој свечаности се певало, рецитовало, глумило, причали су се вицеви, плесало се и свирало.

Програм приредбе:
1. ХОР: Песма за баку
2. IV-2 „УНУЦИ“
3. IV-2 „МОЈА БАКА ЉУТЕ БИТКЕ БИЈЕ“
4. IV-3 СВИРАЊЕ“ДИВАН ЈЕ КИЋЕНИ СРЕМ“
5. II-4 „ЗАГРЛИ НАС БАКО“-РЕЦИТАЦИЈА
6. II-3 ПЕСМА“БАКА“
7. II-1 вицеви
8. II-1 „ЛЕПЕ ЛИ СУ НАНО“,народна песма
9. II-2 ПЕСМА“БОЖУРОВИ“
10. II-3 ПЛЕС-СТАША
11. II-2 ДРАМАТИЗАЦИЈА
12. II-3 ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ
13. IV-3 СВИРАЊЕ“РАЗГРАНАЛА ГРАНА ЈОРГОВАНА“
14. IV-2 ДРАМАТИЗАЦИЈА „СЕДАМ ПРУТОВА“
15.„НАЈЛЕПШЕ ПРИЧЕ БАКЕ И ДЕКЕ“,КАТАРИНА БЕЛИЋ
16. IV-1 ВАЛЦЕР
17. ХОР-Песма за деду


ОГЛЕДНИ ЧАС

Учитељица Славојка Милошевић је 1. децембра 2011. године одржала огледни час у четвртом разреду из српског језика (наставна јединица Народна бајка ,,Трнова Ружица''). На часу је приказала примену дидактичког материјала у раду са учеником са дислексијом.. Часу је присуствовало 19 учитеља, наставника и стручних сарадника. Након часа је одржана едукативна радионица за наставнике на којој је анализиран час и ефикасност примене дидактичког материјала у раду са учеником са дислексијом.


АСИСТИВНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

Од дела новца добијеног пројектом "Разиграни делфини", школа је купила, пројектом планирану, техничку опрему. Купљено је 5 CD плејера, 5 слушалица и микрофона, 3 диктафона, 1 DVD плејер и LCD телевизор.

За децу са оштећењем слуха израђен је образовни софтвер помоћу кога ће повећати фонд речи у области свакодневног живота и наставних садржаја.


ХАЈДЕ ДА СЕ УПОЗНАМО

Дана 5.11.2011.године у Културном центру Новог Сада,одржана је манифестација под називом „Хајде да се упознамо“ .Ученици трећег и четвртог  разреда  наше школе су учествовали  у две радионице: музичкој и едукативној.  Деца су се дружила са ученицима и из других новосадских школа.

У нашој школи је у петак, 11.11.2011.године организован турнир међу ученицима четвртог разреда. Дечаци су се такмичили у фудбалу (победници су ученици 4-1 одељења) ,а девојчице су играле „Између четири ватре“ и победиле су ученице одељења 4-5.


ПЕТАЦИ СУ ПОКЛОНИЛИ ИГРУ И ПЕСМУ СВОЈИМ МАМАМА
(8. МАРТ 2011.)

Ученици петог три одлучили су,заједно са својом разредном,Зорицом Жигић да изненаде и обрадују своје маме.Разредна је заказала родитељски састанак за 10.03.2011.године и позвала маме. Ученици су читали своје литерарне радове о мајкама, Александра Савић и Немања Огњен били су главни глумци у шаљивој причи о Мари,а затим су рецитовали стихове Љубивоја Ршумовића. На лицима мајки осмех је био широк,а у понеком оку суза радосница. За крај,поклони,вунене гомбице-привесци које су деца правила и торте које су направиле вредне руке њихових бака. Било је весело и лепо,а спремамо се и ове године да их изненадимо.

УЧЕСТВОВАЛИ СМО И НА МАСКЕНБАЛУ

Учешће наших ученика у оквиру предмета „Свакодневни живот у прошлости“, на машкаради у организацији Музејa Војводине 4. марта 2011. Ученици и наставница Жана Симић су  учествовали у  такмичењу за најлепшу маску.